[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/31\/virginia-galactic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/31\/100x73\/virginia-galactic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/31\/virginia-galactic.png","size":"577.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Virgin Galactic predstavio novi model letjelice za svemir

Virgin Galactic još je jedan korak bliže početku potpuno novog iskustva za putovanja i avanture - ali u svemirskom turizmu. 
Kompanija je jučer predstavila svoj model letjelice, treće generacije nazvan VSS Imagine, čije će testiranje početi ove godine, a već rade na razvoju još jednog modela nazvan VSS Inspire. 

Zahvaljujući novom i modernijem dizajnu, kompanija će moći puno lakše implementirati novitete i poboljšanja, proizvodnja će biti brža i jeftinija kao i održavanje. Također, sa VSS Imagine i Inspire te kraćim vremenom održavanja, trebalo bi smanjiti vrijeme između svemirskih letova, što je naročito bitno s obzirom na to da Virgin Galactic u budućnosti planira više od 400 letova godišnje. 

Za sve one koji maštaju o letu u svemir, u jednom od njihovih svemirskih brodova, Colglizer ima dobru vijest, a to je da će ponovo početi sa prodajom karata za letove nakon uspješnih testiranja letova ovoga ljeta. 

Virgin Galactic do sada je predstavio dva modela svojih letjelica - model VSS Enterprise koji je uništen tokom leta 2014. te VSS Unity koji je do sada odradio dva testna leta, dok je novi testni let zakazan u maju ove godine. 

Za više detalja, pogledajte video ispod:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!