[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/turska-lavina-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/100x73\/turska-lavina-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/turska-lavina-xinhua.jpg","size":"202.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

(VIDEO) U lavini u Turskoj poginula 33 spasioca

U Bahcesarayu, u turskom Vanu, u lavini su poginula 33 spasioca, prenosi Fena.

Na području udaljenom nekoliko kilometara od tunela Karabet, na putu Van - Bahcesaray, traje potraga za još nekoliko zatrpanih osoba.

Pripadnici žandarmerije i Ureda za vanredne situacije (AFAD) Turske u jutarnjim satima su nastavili s akcijama potrage za nestalima  u lavini, prenijela je Anadolija.

U mjestu Bahcesaray, na istoku Turske, lavina je prije dva dana zatrpala minibus. Spasilačke ekipe su tada izvukle četiri beživotna tijela te su uspjeli spasiti pet osoba.

Nakon prve lavine pokrenuta je i druga koja je zatrpala spasilačke ekipe koju su učestvovale u akciji spašavanja dvoje preostalih putnika iz zatrpanog minibusa.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!