[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/oluja-istanbul.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/oluja-istanbul.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/oluja-istanbul.png","size":"565.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

[VIDEO] SLIKE UŽASA Snažna oluja divlja nad Istanbulom, najmanje četvero mrtvih

Najmanje su četiri osobe poginule a devetnaest je ozlijeđeno u ponedjeljak u Istanbulu u olujnom nevremenu, objavile su vlasti

"Četiri osobe, među kojima je strani državljanin, izgubile su život a devetnaest naših sugrađana je ozlijeđeno, među njima tri teško", priopćile su istanbulske vlasti, pozivajući se na podatke agencije za upravljanje prirodnim nepogodama.

Na videosnimci koju je objavila turska agencija DHA vide se tijela dvojice muškaraca i dječja kolica na tlu, pod ostatcima krovne konstrukcije koju kao da je raznijela eksplozija, u četvrti Esenyurtu na zapadu Istanbula.

Žena je poginula u drugoj četvrti na zapadu grada kada joj je na glavu pala greda s krova zgrade, navodi DHA.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je sućut obiteljima žrtava, pozivajući stanovnike na oprez zbog opasnosti od sličnih nesreća ili "pada drveća i električnih stupova" zbog snažnog vjetra koji je puhao brzinom od 130 km/h.

Vjetar je odnio desetke krovova i srušio gotovo 200 stabala, a pomorski promet u Bosporu je prekinut, rekao je gradonačelnik.

Pet zrakoplova koji su trebali sletjeti u Istanbulu preusmjereni su u Ankaru i u Izmir, objavila je televizija NTV.

Pogledajte video:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!