[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/vaterpolisti-jug.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/vaterpolisti-jug.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/vaterpolisti-jug.jpg","size":"58.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

DRAMATIČAN LET Grom udario u avion hrvatskih vaterpolista, putnici vrištali, povraćali, plakali

Vaterpolisti Juga iz Dubrovnika preživeli su pravu dramu na letu iz Beograda poslije utakmice regionalne lige.

Avion Air Serbie je slijetao u Tivat jučer oko 2 sata poslijepodne, kada je tamo bijesnila oluja koja je od aviona napravila “lopticu” koja se baca u svim smjerovima i gore i dolje i lijevo i desno. Airbus je bio pun putnika među kojima su bili i igrači  “Juga” koji su se vraćali s utakmice u Beogradu, piše DubrovnikNet.

- Koliko sam u životu puta letio, ali ovo što nam se dogodilo nikad nisam doživio. Ljudi su povraćali, vrištali, plakali, nekontrolisano se dizali sa svojih sedišta i vikali da moraju da izađu- rekao je za ovaj portal direktor Juga Ognjen Kržić.

-Kad je pilot valjda shvatio da se stvar “otela” kontroli, s piste koju smo gotovo dotaknuli se počeo dizao dodajući gas. Podigao se na neku visini i počeli smo kružiti iznad aerodroma, ali nas je cijelo to vrijeme nevrijeme užasno bacalo. Nakon pola sata tog užasa, drndanja i propadanja, počeli smo ponovno slijetati i tada je u zrakoplov udario grom … ma, što ću ti uopće pričat dalje – govori Kržić.

I, kad ćeš sad opet u avion? – pitala ga je novinarka portala, on je odgovorio:

- Već sutra ujutro. Igramo u Bukureštu i reci mi, kako ćemo doći do tamo, ako ne avionom? – odgovorio je Kržić, posve mirno.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!