[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/23\/jasmin-emric-zakon.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/23\/100x73\/jasmin-emric-zakon.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/23\/jasmin-emric-zakon.jpg","size":"39.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Integracije za budućnost

(VIDEO) Jasmin Emrić: Za povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa kazne od hiljadu do 20 hiljada KM

Zakon o sprečavanju sukoba interesa odnosno unaprijeđenje sistema sukoba interesa je jedan od 14 uslova koje BiH treba ispuniti kako bi dobila preporuku za otvaranje pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji, odnosno to je jedan od zakona od kojih zavisi kandidatski status BiH.

Jedan od predlagača usvojenog zakona, poslanik A-SDA u Parlamentu BiH je Jasmin Emrić koji za Start BiH govorio o  značaju ovog zakona, odugovlačenju njegovog usvajanja, benefitima, kaznama, nedostacima...

Transparenscy International je najzaslužniji da je ovaj zakon dobio svoj usaglašen tekst, da je prihvaćen od više političkih subjekata, i uz posredstvo OSCE-a na kraju upućen u zakonodavni postupak koji traje tri godine, kaže Emrić te ističe da je zakonodavni postupak u Predstavničkom domu završen, te da ne vidi razloga zašto bi se sada odugovlačilo.

Predugo ovo sve traje- kaže on.

Govori i o tome šta dalje treba raditi na nižim nivoima vlasti i kakve koristi građani BiH će imati. 

Pogledajte VIDEO:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!