[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/04\/kabosu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/04\/100x73\/kabosu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/04\/kabosu.jpg","size":"47.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Viđate je svaki dan na internetu: Kabosu je proslavila 17. rođendan

Kabosu, popularni pas Shiba Inu rase koji se pojavljuje u brojnim memovima, napunio je 17 godina!

Kabosu je osvojila društvene mreže kada je njena fotografija na kojoj izgleda  oprezno i skeptično iskorištena kao mem, a njen identitet otkriven je 2014.

S vremenom je postala toliko popularna da se memovi sa njenim likom sada zove Doge.

Mem se obično sastoji od slike psa preko koje je raznobojnim slovima, fontom Comic Sans, ispisan tekst na nepravilnom engleskom jeziku. Tekst predstavlja vrstu unutrašnjeg monologa.

Fotografija psa predstavljenog na originalnom memu prvi put se pojavila na blogu japanskog vaspitača Atsuko Sato, a ime psa je Kabosu. Nedugo zatim, na  blogu Shiba Confessions pojavio se veliki broj varijacija originalne fotografije. Krajem 2013. godine Doge je izabran od strane MTV za jedan od 50 fenomena pop kulture za tu godinu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!