[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/nino-raspudic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/nino-raspudic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/nino-raspudic.jpg","size":"76.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Kolumne

Vedrana Rudan: Zašto se nekim mojim prijateljicama i meni sviđa Raspudić, kad šuti?

Piše: Vedrana Rudan

Mnoge moje prijateljice vole gledati Raspudića.  Sve one, pa i ja, kad ga vidimo na ekranu poželimo da „bude lijep i šuti“. Naše molbe nikad nisu uslišane. Raspudić svaki put na televiziji govori i razjebe nam gušt. Tako je bilo i u Nedjeljom u dva.

Zašto se nekim mojim prijateljicama i meni sviđa Raspudić, kad šuti? Zato što se u hrvatskom javnom prostoru ne može vidjeti dva metra muškog mesa koje može biti odmor za oči. Raspudić je visok, plećat, ima gustu kosu, nema trbušine…

Ostali muškarci na hrvatskoj javnoj sceni su zadrigli, niski, ćelavi, debeli. U tom kontekstu je vijest da će se Raspudić uključiti u hrvatsku politiku pravo osvježenje. Kad ga usporedimo s Glasnovićem, primjerice, mi neke žene, ne možemo da ne odahnemo. U Sabor će ući Komad! Aleluja, aleluja!

A onda, a onda Raspudić otvori usta. Nisam čula sve što je rekao Stankoviću, ubiše me fraze, frazetine i suludi planovi, nešto mi je ipak zaparalo uši. Nisam im mogla vjerovati. Uši moje, čujete li ovo? Čule su.

Na početku je Raspudić bio „otkačen“. Rekao je da ide u politiku jer više ne želi biti „idiot“. Kako svi znamo tko je idiot Raspudić nam je objasnio da nije idiot onaj za koga mi mislimo da je idiot, idiot je neki sasvim drugi lik. To je „onaj koji se ne miješa u javne poslove“. Tako su ga definirali Stari Grci. Elem, Nino je već godinama javna osoba koja samo piše, govori, nastupa, promovira, ukratko, „ne miješa se u javne poslove“.

Sad je odlučio izvući mač iz korica, ući u politiku i krenuti u boj u boj za „radosnu Hrvatsku“, pravdu, istinu i boljitak  hrvatskih idiota. Nema hrvatskog političara koji se ne bori za sve ono što je Raspudić naveo kao svoj program. Zašto su moje uši ipak popizdile? Što je Raspudić rekao što dosad nije ni jedan hrvatski političar otkako imamo Hrvatsku?

Bivši Idiot pokazao je Stankoviću fotografiju koju je objavio Jutarnji list. Na fotografiji Raspudić izgleda „ružno“, snimljen je kako negdje baca kamena s ramena. Ili je to bila kugla? Na fotki mu je lice zgrčeno, oči stisnute, usta iskrivljena, ukratko, Raspudić ne liči na ljepotana kakav jest nego na običnog muškarca koji se napinje da bi nešto odbacio od sebe. ?!

Nevjerojatno. Da je svoju „ružnu“ fotografiju u studio donijela neka sirota sponzoruša oboružana silikonskim sisama i napuhanim ustima, dakle nešto što živi od „ljepote“ ili ljepote, razumjela bih. Ali doktor znanosti, profesor na fakultetu, kolumnist, teve komentator, pisac ljubića, biograf Modnog Mačka, budući političar, javna osoba s dugogodišnjim stažom… Ne, nisam mogla vjerovati. Raspudića može iz cipela izbaciti „ružna fotografija“ njega ili ga?

Ali to nije sve, kako bi rekli oni koji prodaju perače poda 2 u 1, ti perači mogu prati i „meke“ i „tvrde“ mrlje. Njemu smeta što se po portalima i novinama objavljuju i neprimjerene fotografija njegove supruge, novopečene političarke, doktorice nauka Marije Selak-Raspudić. Suprug Raspudić je ogorčen što se dilaju fotke na kojima je Neovisna Kandidatkinja u visokom stupnju trudnoće. Na njima je gospođa debela i neprivlačna.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga! Raspudiću, katolik si, može li trudnica u bilo kojem stupnju trudnoće biti toliko ružna da je neprihvatljivo da njezina fotografija bude objavljena? Iz kojeg stoljeća stižeš? Iz koje si pećine dogmizao? Kako će to prihvatiti žene koje su za tebe namjeravale glasati? Što na to kaže gospođa doktorica nauka Marija Selak-Raspudić? Vidjela sam fotografiju o kojoj je govorio Bivši Idiot. Na njoj Doktorica izgleda poput trudnice zato što je bila trudna. U čemu je problem?

Da skratim, u emisiji Nedjeljom u dva Raspudić, Bivši Idiot, ponio se kao idiot. Bilo bi bolje da je ostao doma uz ženu koja je konačno vitka, lijepa i izgleda „normalno“. Bilo bi bolje i za nas i za nju i za budućeg neovisnog kandidata. Raspudiću! “Po mom mišljenju, vi ste samo najobičniji čovjek kakav može biti, samo što ste vrlo slabi i nimalo originalni.“

Tako govoraše knez Miškin, najpoznatiji idiot na svijetu. Moj Raspudiću, zašto nisi ostao idiot?

 

Preneseno sa www.rudan.info. Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove  startbih.ba portala.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!