[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/06\/cetinje-23.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/06\/100x73\/cetinje-23.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/06\/cetinje-23.jpg","size":"109.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Ustoličen mitropolit Joanikije, stanje se smirilo, građani razočarani

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručio je kako su građani tužni i razočarani nakon svih događanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je kazao da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se događalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

"Ustoličenje, gdje se budući mitropolit dovodi helikopterom i kordonom policajaca, pod pancirima i zaštitnom opremom sprovodi do mjesta ustoličenja, ne da nije dostojno, nego, uvjereni smo, osim što ogroman dio građana revoltira, čini da se stidi i onaj dio građana koji ustoličenje podržava", naveli su iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

Pdsjećamo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedjelju ujutro u vjerskoj prijestolnici Crne Gore pod neviđenim okolnostima, usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

Srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit stigli su helikopterom jer su ceste bile blokirane. Policija je rastjerivala prosvjednike suzavcem. Letjelo je kamenje i staklene boce, a bačen je i molotovljev koktel, prenose crnogorski mediji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!