[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/05\/druga-gimnazija-matematikaa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/05\/100x73\/druga-gimnazija-matematikaa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/05\/druga-gimnazija-matematikaa.jpg","size":"402.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Uspjeh učenika Druge gimnazije Sarajevo: Srebro , tri bronze i dvije pohvale na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Učenik prvog razreda Druge gimnazije Sarajevo Boris Stanković osvojio je srebrenu medalju na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola (učenici prvog do četvrtog razreda), održanoj u Moldaviji.

U zvaničnoj konkurenciji je učestvovalo 11 zemalja (svaka država po šest predstavnika) i još sedam u nezvaničnom dijelu.

Medalje Bosni i Hercegovini su, osim Borisa donijeli još Marko Jojić (bronza), Dejan Stanković (bronza) i Damjan Stanković (bronza). Pohvale su dobili Boris Velašević i Tarik Džaka.

- Boris Stanković je najmlađi član našeg tima i jedan od najmlađih na ovogodišnjoj BMO, što dodatno potvrđuje kako veliki rezultat je napravio. Također, ovo je prvi put u historiji Bosne i Hercegovine da učenik prvog razreda u ovakvoj konkurenciji donese srebrenu medalju svojoj državi. Dolazak naših takmičara je planiran za ponedjeljak - saopćeno je iz sarajevske Druge gimnazije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!