[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/akademija-zenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/100x73\/akademija-zenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/akademija-zenica.jpg","size":"84.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Uručivanjem certifikata završen II ciklus 'Akademije za ekološki menadžment'

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, uručivanjem certifikata polaznicima ozvaničen je završetak II ciklusa “Akademije za ekološki menadžment”.

U rad Akademije su, uz Ekonomski, od ove godine uključeni Pravni i Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta u Zenici, a ta saradnja je doprinijela kvalitetnijem nastavnom procesu i edukaciji polaznika koji su se odlučili za ovakav vid edukacije.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK, Arnel Isak, uručio je polaznicima II ciklusa “Akademije za ekološki menadžment”, te je ukazao na veliku ulogu i značaj akademske zajednice u oblasti očuvanja životne okoline.

- Ministarstvo na čijem sam čelu značajnu pažnju posvećuje oblasti očuvanja i zaštite životne okoline te podržava programe i projekte koji se odnose na održivost, unapređenje i zaštitu životne sredine, kako na nivou općina, tako i na nivou ZE-DO kantona - rekao je.

Akademija, koju je u II ciklusu pohađalo 20 polaznika, ima za cilj kreiranje dugoročnog plana obuke srednjeg i vršnog rukovodstva, kako u javnim tako i u privatnim preduzećima, na polju održivog razvoja primjenom principa i standarda ekološkog menadžmenta.

Pored fokusa na pravni, ekonomski i tehnički aspekt u ekologiji, težište se stavlja i na zaštitu i sigurnost na radu.

Po uspješnom završetku polaznici Akademije dobivaju certifikat Ekološki menadžer s naznakom stepena obuke za polaznike Akademije. Ovom vrstom edukacijom se postiže poticanje dobrih ekoloških praksi za menadžere u javnim i privatnim preduzećima u BiH.

Kroz Akademiju je obuhvaćeno 6 modula koji su obrađeni kroz 3 stepena (prva dva modula – prvi stepen; 3. i 4. modul – drugi stepen i 5. i 6. modul – treći stepen).

Drugi modul je zbog epidemiološke situacije i dvomjesečnog prekida predavanja, umjesto u aprilu, uspješno okončan krajem jula. Nastavak Akademije planiran je za početak nove akademske godine, najavljeno je iz Akademije za ekološki menadžment.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!