[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/24\/zuta-kornjaca.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/24\/100x73\/zuta-kornjaca.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/24\/zuta-kornjaca.jpg","size":"63.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

U Indiji otkrivena rijetka žuta albino kornjača

Poljoprivrednik iz istočne Indije pronašao je rijetku kornjaču žute boje koju stručnjaci pripisuju albinizmu, javlja CNN, što je tek drugi puta da je albino kornjača pronađena u toj zemlji.

Basudev Mahapatra uočio je kornjaču dok je radio na polju u selu Sudžanpur u okrugu Balasore i odlučio ju je ponijeti, rekao je šumar Susanta Nanda za CNN u utorak.

Mahapatra je pronašao kornjaču u nedjelju i predao ju šumarima, koji su pozvali stručnjake.

Siddhartha Pati, izvršni direktor Udruge za očuvanje bioraznolikosti, rekao je za CNN da je prvi puta vidio takvu vrstu kornjače.

Pati je objasnio da boja potiče od albinizma. "To je prirođeni poremećaj i karakterizira ga potpuni ili djelomični nedostatak enzima tirozinaze", rekao je.

Kornjača za koju se smatra da je odrasla, stara između godine i pol i dvije, puštena je u divljinu u Balasoreu, dodao je Pati.

"Redovito nalazimo kornjače i rakove i spašavamo ih i puštamo u vodu. Ali ovo je prvi puta u (regiji) Odishi i drugi puta u Indiji da je pronađena albino kornjača", rekao je Pati.

Godine 2016. rijetka albino zelena kornjača koja se tek izlegla pronađena je na australskoj plaži.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!