[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/19\/190319-unze.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/19\/100x73\/190319-unze.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/19\/190319-unze.jpg","size":"351.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Univerzitet u Zenici promovirao 18 doktora nauka

 Šezdesetu godišnjicu visokog obrazovanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, Univerzitet u Zenici (UNZE) obilježio je i današnjom, 15. promocijom doktora nauka koji su doktorirali na tom univerzitetu.

Kako je istakao prorektor za nastavu UNZE-a Enes Hašić, ovo je do sada i najveća promocija u najviše zvanje na tom univerzitetu, jer su danas promovirali 18 doktora nauka.

- Ovo za svaki univerzitet, za akademsku zajednicu znači jedan od najljepših i najznačajnijih trenutaka. Promocija predstavlja i svojevrsni dokaz kontinuiteta uspješnog bavljenja naučno-istraživačkim radom na našem univerzitetu. Ali, naravno, to nije samo veliki dan za akademsku zajednicu, nego i za širu zajednicu, odnosno bh. društvo u cjelini. S ovim doktorantima dobijamo novu snagu i znanje - istakao je rektor UNZE-a Damir Kukić, koji je podsjetio kako je najsigurniji put za bijeg iz siromaštva, kako materijalnog tako i duhovnog, vodi putem znanja.

Novi doktori nauka su: Alen Delić i Sedad Mušinović (Metalurško-tehnološki fakultet); Muvedet Šišić, Behar Alić, Mustafa Hadžalić, Muamer Terzić, Vehid Birdahić, Sanin Hasanić i Ekrem Bektašević (Mašinski fakultet), Almir Sivro i Dženana Kos (Filozofski fakultet); Ismeta Elezović (Ekonomski fakultet); Benjamina Londrc, Jasmina Đokić, Smajo Šabić i Ćamil Salahović (Pravni fakultet) te Bajro Torlak i Vildana Arnautović- Torlak (Medicinski fakultet).

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!