[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/xqwq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/100x73\/xqwq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/04\/xqwq.jpg","size":"72.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ukrajina želi organizaciju Mundijala za Španijom i Portugalom

Ukrajina će se pridružiti Španiji i Portugalu u zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine, objavio je britanski "Times".

Britanski medij piše kako bi Ukrajina tada bila domaćin jednoj od grupa te da predlog ima podršku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, španskih i portugalskih vlasti.

Šefovi fudbalskih saveza Španije i Portugala novo partnerstvo s ratom pogođenom državom trebalo bi da objave u srijedu na konferenciji za medije u sjedištu UEFA, piše "Times".

Reuters je zatražio potvrdu te informacije od UEFA i FIFA, organizatora Mundijala.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo kreće idućeg mjeseca u Kataru, a 2026. će se održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!