[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitiva-bihfotogalerija-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/100x73\/pozitiva-bihfotogalerija-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitiva-bihfotogalerija-2.jpg","size":"296.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitivna-bih-bubamare-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/100x73\/pozitivna-bih-bubamare-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitivna-bih-bubamare-4.jpg","size":"290.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitiva-bihfotogalerija-2_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/100x73\/pozitiva-bihfotogalerija-2_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/21\/pozitiva-bihfotogalerija-2_2.jpg","size":"296.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

UKLJUČITE SE U NAŠE PRIČE: Političari nisu glavne zvijezde

Političari su već godinama glavne teme novinarskih sadržaja i glavne zvijezde života građana u Bosni i Hercegovini i u regiji. Potpomognuti režimskim medijima, društvenim mrežama  kreiraju atmosferu straha, netrpeljivosti i napetosti kako među samim građanima u BiH, tako i prema građanima država u regiji, ali i obrnuto. Takvo stanje im savršeno odgovara, a građani su samo prividno u fokusu pažnje političara i njihovog djelovanja. 

Ekipa Starta u narednom periodu ima namjeru da objavljuje pozitivne priče iz Bosne i Hercegovine ali i regije kako bi pokazali da život u BiH čine i neki drugi mali i veliki ljudi i njihova djela. 

Ne želimo da se novinarstvo svede samo na priču o političarima i problemima. Hoćemo da pratimo i kreiramo priče o napretku i mogućnostima.

  U nedostatku sadržaja koji će promovirati građane Bosne i Hercegovine , pojedince, grupe, kolektive koji vode svoje male bitke za bolje sutra, još 2010. godine započeli smo objavu pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine  o njenim građanima, o njihovim djelima, aktivizmu, borbi za perspektivu, razvoju zemlje u svakom smislu. Organizirali smo fotoizložbu i  festival Pozitiva BiH naših vrijednih ljudi, običaja,kulture . Sada želimo ići dalje.

Kroz naše medijske sadržaje cilj nam je podsjetiti i animirani građane  i građanke  Bosne i Hercegovine  i regije  na građanske, gospodarske i društve vrijednosti  koje imamo kao i  vrjednostima drugih- zemalja u regiji, te inicirani građane na vlastito učešće  u kreiranju naših priča.

pozitiva-bihfotogalerija-2.jpg

Želimo, dakle, da se i Vi uključite.  Imate li neku pozitivnu priču- o sebi, vašem najbližem, vašem rođaku, prijatelju, komšiji ? Znate li za neku od njih?

AKO JE ODGOVOR DA , ŠALJITE NAM VAŠU POZITIVNU PRIČU . PREDLAŽITE TEME, UKLJUČITE SE !

NE DOZVOLITE DA POLITIČARI BUDU GLAVNE ZVIJEZDE VAŠIH ŽIVOTA!

Svoje priče šaljite na   mail    ili na naš facebookprofil   

pozitivna-bih-bubamare-2_1.jpg

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!