[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/image0-1.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/image0-1.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/image0-1.jpeg","size":"90.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Udruga hotelijerstva u Međugorju predlaže negativan antigenski test za strance

Osnivačka Skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje održana je u utorak u Međugorju, a za predsjednika te udruge izabran je Davor Ljubić.

Predsjednik Upravnog odbora je Mario Vasilj, a članovi su Zoran Jerković i Marinko Ostojić Sušac. Za tajnika Udruge je izabran Ante Kozina.

Cilj je Udruge, između ostalog, zajednički nastup prema tijelima uprave, od općinskih do državnih, zajednički nastup na sajmovima, te donošenje prijedloga za bolje poslovanje u vremenu koje dolazi.  

Udruga je dobrovoljna i mogu joj pristupiti svi koji su zainteresirani za dobrobit hodočasničkog turizma i hotelijerstva u Međugorje, navodi se u priopćenju Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

Tijekom skupštine bilo je riječi i o temama vezanih za pandemiju koronavirusa.

Tako će novoosnovana Udruga zatražiti od nadležnih tijela da se što prije donese propis za ulazak stranaca u BiH, a predlažu da uvjet za ulazak bude negativan antigenski test ili potvrda o cijepljenju, odnosno potvrda o preboljenom covidu- 19.

Također, predloženo je da se uputi zahtjev za otvaranje mobilnog punkta za testiranje hodočasnika u Međugorju te da se u skladu s mogućnostima, subvencionira samo testiranje. Način subvencioniranja bi se trebao žurno dogovoriti, kako bi mogli dostaviti informaciju zainteresiranim hodočasnicima i turistima, naveli su iz Udruge.   

Istaknut je veliki interes hodočasničkih skupina za dolazak u Međugorje tijekom ove godine, ali zbog trenutnih mjera koje su na snazi širom Europe, veliki broj dolazaka je upitan.

Uz to, istaknut je i sigurnosni aspekt i pridržavanje epidemioloških mjera u hotelima.

Iz Udruge se nadaju da će zajedničkim radom, lakše pronaći rješenje i izlaz iz teške situacije u kojoj su se našli turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i promet.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!