[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/zivinice-scena.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/zivinice-scena.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/zivinice-scena.jpg","size":"74.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Živinicama počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

 Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izgradnju moderne ljetne pozornice. Cilj projekta jeste povećanje sadržaja u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su osigurana iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kamenjaković je istakao važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te dodao da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca, navodi se u saopćenju.

-Projekt ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekt i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekt ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način - kazao je gradonačelnik Kamenjaković.

Ovo je samo jedan u  nizu zanimljivih infrastrukturnih projekata u Živinicama, s obzirom da počinje i gradnja novog dječijeg gradskog igrališta, a nakon izgradnje putne infrastrukture, kružnih tokova, uređenja javnih površina, parkinga, uređenja poslovnih zona, saopćeno je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!