[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/bkc-atrij-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/bkc-atrij-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/bkc-atrij-1.jpg","size":"61.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U utorak u BKC-u koncert pijaniste Muhameda Sadovića

Javna ustanova "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" organizirat će u utorak, 1. decembra, solistički koncert jednog od najtalentiranijih bosanskohercegovačkih pijanista mlađe generacije Muhameda Sadovića.

Publika će imati priliku da posluša djela koja su komponirali J. S. Bach, L. V. Beethoven, F. Liszt i C. Nielsen.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na prijavnici JU BKC KS svaki radni dan u periodu od devet do 16 sati, a koncert se održava uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, saopćeno je iz BKC-a.

Sadović je učenik IV razreda Srednje muzičke škole Sarajevo, smjer za solo klavir u klasi profesorice Vedrane Mujkić. Dobitnik je prvih nagrada na Federalnom takmičenju održanom 2013. godine u Sarajevu te na "Banjalučkom bijenalu - Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Banja Luci" 2014.godine.

Osvojio je treće mjesto na renomiranom međunarodnom takmičenju u Milanu 2014. godine "International Competition Pianotalents" gdje je nastupao u konkurenciji 32 pijanista iz cijelog svijeta.

Na međunarodnom takmičenju mladih pijanista Rising Stars Grand Prix Berlin 2016. godine, u konkurenciji od više od stotinu mladih pijanista iz cijelog svijeta osvojio je treću nagradu, a nakon toga i prvu nagradu u austrijskom Salzburgu gdje je nastupio na koncertu pobjednika dana 2016. godine u Wiener Saal Mozarteum.

Iste godine, osvojio je i prvu nagradu na Grand Prize Virtuoso Wienna. Osvojio je prvu nagradu u Londonu 2016. godine i nastupio u poznatoj koncertnoj dvorani Royal Albert Hall. Proglašen je učenikom Federacije BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!