[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/beograd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/beograd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/beograd.jpg","size":"141.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji od subote kovid propusnice za ugostiteljske objekte

U Srbiji se od23. listopada od 22 sata uvode kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, odlučio je u srijedu Krizni stožer te zemlje.

Kovid propusnice neće imati fotografije, već će kovid redari i druge ovlaštene osobe moći da zatraže na uvid osobni dokument s fotografijom uz propusnicu. 

Ocjenjujući epidemilošku situaciju u Srbiji katastrafalnom, premijerka Ana Brnabić je najavila da će Vlada odluku o uvođenju kovid propusnica usvojiti sutra na redovnoj sjednici.

Kovid propusnice će važiti i za svadbe i druga veselja organizirana u zatvorenom nakon 22 sata.

Premijerka Brnabić objasnila je da kovid propusnice koje se uvode, ne podrazumjevaju samo dokaz o cijepljenju, već i PSR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom koronavirusu ne stariju od sedam mjeseci, prenose srbijanski mediji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!