[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/13\/dobar-dan-za-posao.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/13\/100x73\/dobar-dan-za-posao.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/13\/dobar-dan-za-posao.png","size":"1,088.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Mostaru ekskluzivna projekcija bh. filma 'Dobar dan za posao'

Nakon što je pretpremijerno prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, mostarska publika će u subotu, 15. rujna, imati priliku pogledati novi domaći film "Dobar dan za posao", redatelja i scenariste Martina Turka.

Film će u Mostaru biti prikazan na trgu ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u 20 sati, a na projekciji će biti i glumica iz filma Maja Zećo.

Uloge u filmu, pored Maje Zećo, ostvarili su poznati bh. glumci, i to Aleksandar Seksan, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić...

Film je već pozvan na nekoliko svjetskih filmskih festivala, među kojima i u službenu selekciju 23. International Busan Film Festivala u Južnoj Koreji.

Drama "Dobar dan za posao" govori o jednoj obitelji - Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.

Direktor fotografije filma je proslavljeni hrvatski snimatelj i redatelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić.

Film Martina Turka, koprodukcija BiH, Turske i Slovenije, nastao je u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva. Produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT).

Projekcija filma u Mostaru održava se u okviru projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2018.", koji zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara. Projekt sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a cilj mu je promocija kulture i turizma.

U okviru projekta, večeras će u 20 sati biti prikazan film "Los Bando", a u petak, 14. rujna u 20 sati film "Whitney" o čuvenoj Whitney Houston. Sve projekcije održavaju se ispred Kosače uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!