[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/sedam-malih-silajdzica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/100x73\/sedam-malih-silajdzica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/sedam-malih-silajdzica.jpg","size":"111.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Reportaža

U karantinu je i sedam malih Silajdžića, ali srećom ne pada im teško

Denis i Sabina Silajdžić iz Sarajeva su ponosni roditelji sedam sinova. S obzirom da najstariji ima samo 13 godina svi su pod važećom zabranom kretanja koju je donio Federalni štab civilne zaštite. Mama Sabina za portal Start kaže da mali Silajdžići imaju idealne uslove za karantin jer imaju bašte, ali da u potpunosti razumije agoniju kroz koju prolaze druga djeca.

-Da budem iskrena naša djeca popirlično uživaju jer mi srećom imamo baštu tako da nisu u istoj situaciju kao mnoga druga djeca. Oni uživaju i nije im dosadno jer imamo dosta idealne uslov za karantin – kaže mama Sabina kroz smjeh.

-Trudimo se da smo uvijek nasmijani i koristimo ove dane na lijep način. Međutim svjesna sam šta ljudi preživljavju ovih dana i za njih imam duboku empatiju. Ne mogu da zamislim kroz kakvu patnju prolaze djeca u stanovima i bez balkona i to je zaista zločin prema djeci koji je neosnovan. Postoji način na koji se mogu zadovoljiti svi kriteriji sigurnosti, a da se pritom ne ugrožava ni zdravlje djece. Ova mjera se može i mora preoblikovati – poručuje Sabina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!