Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organiziralo je Javnu raspravu o Prijedlogu odluke o iznosima novčanih poticaja u poljoprivredi, minimalnim uslovima za početak proizvodnje, minimalnim uslovima za investiranje i rokovima podnošenja zahtjeva za 2024. godinu.
Iz tog ministarstva pozivaju poljoprivredne proizvođače da u narednih sedam dana dostave svoje prijedloge i sugestije putem protokola Kantona Sarajevo ili na e-mail adresu mp@mp.ks.gov.ba.
Svi prijedlozi i sugestije bit će objedinjeni u jedinstveni izvještaj s Javne rasprave, nakon čega će slijediti detaljna analiza u cilju unaprjeđenja položaja poljoprivrednih proizvođača u Kantonu Sarajevo.
U okviru rasprave, prezentiran je izvještaj o realizaciji novčanih poticaja za prethodnu godinu, gdje je navedeno da su poljoprivrednici ostvarili prava na poticaje u ukupnom iznosu od 9.604.777,13 KM.
Najveći broj poljoprivrednih proizvođača u sistemu poticaja registrovan je na području općina Ilijaš, Hadžići i Ilidža.
Javna rasprava okupila je veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji su imali priliku iznijeti svoje prijedloge, sugestije i kritike.
Prijedlog o smanjenju i pooštravanju uslova za poticaje u vezi s nabavkom poljoprivrednih mašina, izazvao je najviše reakcija, te će biti posebno analiziran prilikom donošenja konačne odluke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.
Iako Kanton Sarajevo dodjeljuje najviše poticaje za poljoprivredu u Federaciji BiH, cilj je kontinuirano unaprjeđenje uvjeta za poljoprivrednike.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.