[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/ekshumacija-lobanja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/100x73\/ekshumacija-lobanja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/ekshumacija-lobanja.jpg","size":"76.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Identifikacionom centru Šejkovača identificirani posmrtni ostaci četiri žrtve

U prostorijama Identifikacionog centra Šejkovača u Sanskom Mostu identificirane su četiri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su u maju 1992. godine nestale na području Dervente.

Njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice koja je u septembru prošle godine otkrivena u mezarju Prvi kvart u Derventi.

Identitet ovih žrtava je utvrđen uz pomoć DNK analize, a danas su njihov identitet zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica.  

Identifikovani su: Mirsad (Hasana) Ikanović, rođen 1969. u mjestu Grabovac, općina Velika Kladuša; Hasan (Atifa) Dautović, rođen 1960. u Velikoj Kladuši; Nedžad (Hasana) Karalić, rođen 1970. u Jajcu i Nusret (Omera) Hodžić, rođen 1962. godine u mjestu Zelinja Donja, općina Gradačac – saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!