[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/afganistan-talibani-napad-kabul-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/100x73\/afganistan-talibani-napad-kabul-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/afganistan-talibani-napad-kabul-xinhua.jpg","size":"505.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U dva samoubilačka napada 48 mrtvih u Afganistanu

U dva odvojena samoubilačka napada talibana u afganistanskoj prijestolnici Kabulu i pokrajini Parwan juče je poginulo 48 osoba. 

Prvi napad je izveden u jutarnjim satima u pokrajini Parwan u kojem je poginulo 26 osoba i ranjeno 42.

Napad se dogodio na izbornom mitingu kojem je prisustvovao i predsjednik Afganistana Ashraf Ghani koji je prošao bez povreda, dok većinu stradalih čine civili, javlja agencija Anadolija. 

Odmah nakon prvog napada u blizini američke ambasade u Kabulu izveden je samoubilački napad u kojem su poginule 22 i ranjeno 38 osoba. Većinu smrtno stradalih i u tom napadu čine civili.

Odgovornost za oba napada su preuzeli talibani.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!