[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/oslo-predstava.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/100x73\/oslo-predstava.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/oslo-predstava.jpg","size":"304.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U ambasadi BiH u Oslu izvedena norveška premijera predstave „Odbrana Sokratova“

 Poznati bosanskohercegovački glumac Šerif Aljić izveo je sinoć u ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu svoju predstavu „Odbrana Sokratova“. Riječ je o prvom izvođenju ove predstave za bh. iseljenike u Norveškoj, koji su pokazali veliki interes za prisustvo ovom kulturnom događaju.  

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević ovom prilikom je naglasio da je kultura jedan od stubova svakog naroda i države. Posebice je istaknuo značaj pozorišne umjetnosti i mogućnosti konkretne saradnje i razmjene predstava sa evropskim pozorišnim kućama.

-Ta internacionalizacija  bh. pozorišta je veoma potrebna i omogućava nam da uvidimo u kojoj mjeri smo svjesni kakve vrhunske umjetničke projekte, usprkos vise nego skromnim budžetima, stvaraju naši glumci i reditelji -  rekao je Makarević.

On se zahvalio inicijatoru dolaska Šerifa Aljića s predstavom „Odbrana Sokratova“ u Norvešku, Faruku Biseru, koji već duži niz godina sarađuje sa kulturnim institucijama u ovoj skandinavskoj zemlji.

Predstavi je prisustvovala i ambasadorica Srbije u Norveškoj Suzana Bošković Prodanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!