[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/tzks1-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/100x73\/tzks1-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/tzks1-1.jpg","size":"71.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

TZKS: Promocija turizma i razmjena iskustava u češkoj prijestolnici

Mnogo je prostora za zajedničko organiziranje masovnijeg dolaska turista iz Češke naročito kad je riječ o outdoor turizmu budući da su turisti iz te zemlje veliki zaljubljenici u prirodu, planinarenje i zimske sportove poput skijanja, snowboardinga i hokeja.

To je rečeno tokom sastanka u Pragu predsjedavajućeg Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenana Magode s gradonačelnikom češke prijestolnice Zdeněkom Hřibom i direktoricom Turističke zajednice Praga Janom Adamcovom.

U fokusu razgovora bilo je uvezivanje Sarajeva i Praga u cilju promocije i razvoja turizma te kulturne razmjene, saopćila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Sugovornici su naglasili da je izuzetno važno pratiti trendove razvoja turizma i dobre primjere drugih evropskih gradova, u ovom slučaju veoma posjećenog Praga, te uzimati dobre primjere razvoja turističkih potencijala.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!