[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/211008-turkovic-amb-nelson-da-mennuti.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/100x73\/211008-turkovic-amb-nelson-da-mennuti.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/211008-turkovic-amb-nelson-da-mennuti.jpeg","size":"103.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Turković s ambasadorom Nelsonom: Podrška reformama u interesu svih građana BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti. 

Razmotrena je aktuelna politička situacija u BiH s posebnim osvrtom na neophodnost punog funkcioniranja državnih institucija, nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama, važnosti neovisnosti pravosuđa, te druga značajna pitanja od zajedničkog interesa. 

Ministrica Turković je, tokom susreta, istaknula važnost aktivne i konstruktivne uloge Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji te kontinuirane podrške Washingtona euroatlantskom putu BiH, reformama i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. 

Bilo je govora i o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te o koordinaciji i usaglašavanju stajališta u pogledu vanjske politike i ljudskih prava. 

Ambasador Nelson je ponovio nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana BiH - saopćeno je iz MVP BiH.                                             

                                                                                                             

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!