[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/turrr.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/100x73\/turrr.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/turrr.jpeg","size":"71.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Turković razgovarala s bivšim premijerom UK Davidom Cameronom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je telefonski sa Davidom Cameronom, bivšim premijerom Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i bivšim liderom Konzervativne stranke, utjecajnim političarem te kopredsjedavajućim organizacije „Council on State Fragility“.

Turković i Cameron su razmijenili stavove o stabilizaciji prilika u regiji zapadnog Balkana, borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te napretku Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji.

Cameron je posljednjih godina izuzetno aktivan na polju međunarodnog razvoja te se s tim u vezi razgovaralo o mogućnosti angažmana institucija u kojima djeluje i u regiji.

Ministrica Turković je upoznala sagovornika o izazovima i aktivnostima koje BiH poduzima na euroatlanskom putu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!