[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/24\/l-b4aa614d807b9320c9e63b617edf6572.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/24\/100x73\/l-b4aa614d807b9320c9e63b617edf6572.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/24\/l-b4aa614d807b9320c9e63b617edf6572.jpg","size":"111.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Turistička ponuda Središnje Bosne oduševila Saudijce

Turistička zajednica Kantona Središnja Bosna (TZ KSB) ovih dana na Međunarodnom sajmu turizma "Riyadh Travel Ferry" u Rijadu predstavlja ukupnu turističku ponudu ovog dijela BiH koja je, sudeći prema dosadašnjim reakcijama, oduševila Saudijce.

Promocija se obavlja na štandu TZ KSB uz podršku TZ Kantona Sarajevo.

Prema riječima direktora Turističke zajednice KSB Miroslava Matoševića, štandovski prostor koncipiran je na način da u sklopu promocije opće turističke ponude budu predstavljeni turistički potencijali Središnje Bosne za kojima vlada najveći interes gostiju s Bliskog istoka ali je također predstavljena i ponuda pojedinih nositelja turističke ponude.

"Želim se zahvaliti TZ KS što su nam omogućili zajedničku promociju i time nastavili ranije započete aktivnosti na promociji naših destinacija na najvažnijim sajamskim manifestacijama.  Prema dosadašnjim pokazateljima izniman interes posjetitelja i turoperatera vlada za destinacijama Jajce, Travnik i Fojnica te pojedinačnim atrakcijama i prostorima na našem kantonu kao što su Prokoško jezero, planina Vlašić, Plivska jezera", rekao je Matošević.

Najviša potražnja i interes usmjereni su na organiziranu turističku ponudu i turističke aranžmane.

"S obzirom na veliki interes koji vlada za Bosnom i Hercegovinom definitivno možemo očekivati povećanje broja turista iz Saudijske Arabije na području Središnje Bosne u odnosu na prethodne godine", ustvrdio je Matošević.

Pored TZ KS koja je ustupila štandovski prostor, podršku sudjelovanju i organizaciji promocije na sajmu u Rijadu dala je i Vlada KSB i nadležno Ministarstvo gospodarstva KSB čija je delegacija također na Sajmu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!