[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/apple-metallic-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/100x73\/apple-metallic-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/apple-metallic-logo.jpg","size":"55.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Tim Cook progovorio o Appleovim planovima za autonomna vozila

Proteklih mjeseci na mrežama su se pojavile razne glasine o potencijalnim Appleovim autonomnim automobilima. Prema nekim "šuškanjima" s interneta, Apple namjerava razviti vlastiti električni automobil, dok druge glasine govore kako razvijaju autonomnu tehnologiju koju bi trebali implementirati drugi proizvođači automobila u svoja vozila. 

Dok su mediji objavljivali razne provjerene i neprovjerene informacije i nagađanja, iz Applea su šutili. Jučer je, Tim Cook gostovao na podcastu poznate tehnološke novinarke Kare Swisher, te je, među inim, govorio i o njihovom autonomnom automobilu. Konkretne infromacije oko toga što spremaju, nije reako.

Ono što se moglo čuti, jeste do da je Cook automobile nazvao robotoima. - Autonomni automobil je robot. A postoje mnoge stvari koje možete napraviti s autonomijom. I vidjet ćemo što će Apple napraviti -misteriozan je bio Cook, naglasivši kako je autonomija ključna tehnologija. 

Voditeljic podcasta je pokušala dobiti odgovor na pitanje da li razvijaju automobil ili tehnologiju, ali Cook je rekao kako Apple voli integrirati hardver, softver i servise, kao i to, da vole posjedovati primarnu tehnologiju oko koje se sve vrti, odnosno, voditeljica nije dobila odgovor na postavljenjo pitanje, već je Tim Cook to vješto izbjegao.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!