[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/tim-clancy.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/100x73\/tim-clancy.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/tim-clancy.jpg","size":"400.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"video":"http:\/\/www.youtube.com\/watch?v=G5HzOWHWcCo","thumb":"https:\/\/i.ytimg.com\/vi\/G5HzOWHWcCo\/hqdefault.jpg","caption":"Tim Clancy : Najprirodnije je \u010duvati prirodu","fit":"cover"}]
Život / Okoliš

Tim Clancy (Video): Osjetimo moć bh.prirode !

Amerikanac Tim Clancy odavno nije stranac u našoj zemlji. On je borac za zaštitu prirode i njenih vrijednosti. Čuvati prirodu za njega je najprirodnija stvar. Kaže da gdje god da se nalazi i gdje god da će u budućnosti biti uvijek ću čuvati okolinu.

- Imamo prelijepu zemlju, ali nažalost ne samo vlast nego i ljudi misle da imaju opravdanje da ne čuvaju ono što imaju. Volio bih da se za ekologiju ne moramo boriti. Volio bih da se svi pogledaju u ogledalo i da shvate da mi bez prirode ne možemo živjeti, bez obzira da li se radi o vodama, šumama ili nečemu trećem- kaže Tim. 

Od Tima se može mnogo toga naučiti. Zato pogledajte naš video u prilogu !

(Autori: startbih.ba/magazin Start BiH/bhputovanja.ba)

 

Podijelite ovaj članak!