[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/tt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/100x73\/tt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/tt.jpg","size":"406.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Svijetsko prvenstvo za rukometašice; Holandija srušila Rusiju za plasman u finale

Holandija je u finalu Svjetskog prvenstva - u atomskom polufinalnom duelu, Holanđanke su savladale Rusiju 33:32.

Gol odluke postigla je Laura Van der Hejden 19 sekundi prije kraja, a Ana Vjariheva u posljednjoj sekundi pogodila spoljnji dio mreže.

Fantastičan meč odigrale su Rusija i Holandija, ritam su diktirale Vjahireva i Estevana Polman, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, najveća prednost i na jednoj i na drugoj strani bila je dva gola razlike.

U dramatičnom finišu, Holandija je bila bolja i raznovrsnija, Ruskinje su se oslanjale na sjajne individualne kvalitete Vjahireve...

Holanđanke se bore za zlato, iako su u grupnoj fazi izgubile od Slovenije i Njemačke, dok Rusija mora da juri bronzu nakon prvog poraza na šampionatu.

Vjahireva je postigla 11 golova za Rusiju, Polman devet za Holandiju.         

 

                                                                                                                                                                                                                     izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!