[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/ho.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/100x73\/ho.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/ho.jpg","size":"453.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

NHL: Poraz Boston Bruinsa, Kalgariju kanadski derbi

Kalgari je počeo kanadski derbi sa Torontom iz minusa jer je Džon Tavares doveo goste u vodstvo. Izjednačio je Trevis Hamonik, da bi u drugoj trećini Mič Marner donio opet vođstvo Torotnu. Ipak Gudro sa dva i Frolik sa jednim golom na početku trećeg perijoda rešavaju utakmicu i Flejmsi su slavili 4:2.

Lider Atlantika Boston je poražen od Tampa Beja na Floridi 3:2. Patris Bergeron je doveo Boston u vodstvo, ali su Stamkos sa dva i Point sa jednim golom donjeli prednost Lajtningu 3:1. Na 3:2 postavio je Džon Mur.

San Hoze je kod kuće poražen od Rendžersa 6:3. Povele su Ajkule preko Hertla ali su Fast i Panarin preokrenuli u drugoj trećini. Kutur i Dilio su zatim vratili vodstvo San Hozeu 3:2, da bi Zibanejad i Panarin sa po još dva gola doneli konačnih 6:3.

Kingsi su savladali Dakse 2:1. Laf i Karter su bili strelci za Los Anđeles dok je Derek Grant smanjio na 2:1. Vankuver je u produžetku bio bolji od Karline golom Eliasa Petersona, dok je takođe sa 1:0 Pitsburg savladao Kolumbus uz gol Brajan Rast.

Ajlandersi su savladali Floridu 3:1, Sent Luis ekipu Vegasa 4:2, Minesota je savladala Edmonton 6:5, a Arizona ekipu Čikaga 5:2

                                                                                                                                                                                                                     izvor;sportklub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!