[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/shatnnerr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/100x73\/shatnnerr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/shatnnerr.jpg","size":"34.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Sve je spremno: William Shatner će danas poletjeti u svemir

Nakon što je zbog najave jakih vjetova na većim visinama, lansiranje letjelice New Shepard firme Blue Origin odgođeno s 12. na 13. oktobar, čini se kako je sad sve spremno za polijetanje.

Na drugom službenom letu ove kompanije naći će se posebni putnici - američki glumac William Shatner i potpredsjednica komapnije Audrey Powers te dva člana posade Chris Boshuizen i Glen de Vries.

Kako su priopćili iz Blue Origina, posada je uspješno završila obuku i spremna je za let koji će trajati ukupno samo 11 minuta, od kojih će četiri provesti u bestežinskom stanju.

- Stvari o kojima sam glumio sada ću vidjeti iz prve ruke - kazao je Shatner te dodao - Oduševljen sam, zabrinut, pomalo nervozan i pomalo uplašen zbog ove nove avanture.-

 

 

Podsjetimo, u planu je da New Shepard poleti u oko 15:30 sati po našem vremenu, a sve možete pratiti u prijenosu uživo, koji se nalazi na linku ispod. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!