[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/01\/25\/starogradsska-bajka.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/01\/25\/100x73\/starogradsska-bajka.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/01\/25\/starogradsska-bajka.jpeg","size":"440.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

Sutra na Starogradskoj bajci revijalna hokejaška utakmica HK“Vukovi“

Starogradska bajka i Rinostop HOT klizalište pozivaju vas sutra na revijalnu hokejašku utakmicu Hokejaškog kluba „Vukovi“ iz Sarajeva. Mali hokejaši uzrasta osam i deset godina pokazat će vještine hokeja i odigrati revijalnu utakmicu za sve prisutne. Nakon toga, mališani će imati priliku da i sami zaigraju sa hokejašima i da sa njima uče osnove hokeja.

Hokejaški klub „Vukovi“  je najveći bh. hokejaški klub koji iz sezone u sezonu upisuje veliki broj djece i čini sve kako bi oni ostali privrženi ovom sportu koji je, kao najbrža timska igra na svijetu, nekada bio veoma popularan u BiH. Zbog nepostojanja uslova za ozbiljnije bavljenje ovim sportom, hokej je u BiH kao sport nepravedno zapostavljen, ali je ovaj klub na dobrom putu da vrati hokej u glavni grad BiH.
Inače, ova utakmica će biti dobar uvod u održavanje njihovog tradicionalnog turnira "Happy Hockey Days" koji je najavljen od 01-03.februara u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), a učestvovat će 13 hokejaških klubova iz regije.

Dođite na revijalnu hokejašku utakmicu i učenje vještina hokeja sa članovima kluba „Vukovi“ sutra, 26. januara u 12,00 sati na Starogradskoj bajci i Rinostop Hot klizalištu. Svi ste dobro došli!

Klizanje na Rinostop HOT klizalištu je besplatno sve do 24.februara, dokad traje projekat Starogradska bajka.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!