[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/28\/nothing.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/28\/100x73\/nothing.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/28\/nothing.png","size":"191.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Suosnivač OnePlusa pokrenuo novi startup sa kojim kreće u borbu sa tehnološkim divovima

Carl Pei je itekako poznato lice u sviejtu tehnologije jer je jedan od osnivača OnePlusa i dugo je vremena bio njegovo zaštitno lice. 
OnePlus je počeo sa pametnim telefonima, a tokom godina su izgradili vojsku fanova koji sa nestrpljenjem očekuju nove odele za koje bi bili spremni stajati i satima ispred prodavnica.  

Prošle godine je Pei odlučio da je vrijeme za okretanje nove stranice u karijeri te je najavio odlazak iz OnePlusa, a tu odluku nije donio tek tako, već je ona proces opsežnih i dugih razmišljanja o tome kako želi napraviti neke nove korake. Kako je kazao za medije, veseli se novim zazovima koji ga čekaju, te da ima dosta novih zanimljivih ideja koje bi volio isprobati. 

 

 

Ništa je prijevod naziva komapnije kou je osnovao Pei, odnosno originalan naziv glasi Nothing. Ovo je ime koje izaziva dosta radoznalosti naročito ono - zašto kupiti proizvod od kompanije koja se zove Ništa, no sa dobrim PR-om može se privući javnost ali i konzumenti.

Igrajući se sa rijelima, može reći da za sada, o Ništa znamo - ništa. Kompaniju su podržala poznata imena tehnološke industrije te su u nju uložili Tony Fadell (izumio je iPod), suosnivač Twitcha Kevin Lin, CEO Reddita Steve Huffman kao i poznati jutjuber Casey Neistatb. 

Pei ne govori previše o projektima, a dugoročni plan je izgraditi ekosistem uređaja, pri čemu će se na početku fokusirati na jednostavnije uređaje i s vremenom širiti svoju ponudu.



Vizija koju ima Pei je inspirirati ljude da ponovno povjeruju u pozitivni potencijal tehnologije te ukloniti barikade između ljudi i tehnologije. Kako to namjerava napraviti, trebali bi saznati do ljeta ove godine, a ono što možemo očekivati od uređaja Nothinga jest da neće izgledati kao konkurentski uređaji. Ono što je sigurno, dizajnerski, njegovi uređaji će biti drugačiji od svih ostalih koji postoje na tržištu, jer ne želi slijediti standardizovane obrasce koji dominiraju na tržištu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!