[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/10\/srdjan-vuletic-facebook.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/10\/100x73\/srdjan-vuletic-facebook.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/10\/srdjan-vuletic-facebook.png","size":"446.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

Srđan Vuletić o situaciji u BiH: Ne bojim se rata, ali dosadio mi je ovaj pretis-lonac

Situacija u BiH nikad nije bila gora, ocjenjuju analitičari. Prijeti se ratom, otcjepljenjem. Pitali smo poznatog bosanskohercegovačkog režisera Srđana Vuletića šta on misli o situaciji u kojoj žive građani BiH, boji li se sukoba, ostati ili otići?

- Ljudi koji se više razumiju od mene u sigurnosne procjene su složni u tome da je trenutno stanje u BiH prešlo iz faze zamrznutog rata u neku vrstu sukoba niskog intenziteta, u koji su uključeni razni igrači sa različitim interesima. Mi smo postali jedna tužna zemlja koja stalno vapi za nekim deus ex machina rješenjem, u kojoj nas političari bombarduju nekim velikim državotvornim temama, zatežu konopac pa malo popuste, a sve to dok smo drugi u svijetu po smrtnosti od korone i nezaustavljivo tonemo u siromaštvo bez vizije kako da sve ove procese zaustavimo. Ne bojim se rata (što ne znači da ga neće biti), ali dosadio mi je ovaj pretis-lonac u kojem svaki dan više puta čujem riječ rat. Apsolutno razumijem svakog ako je otišao i želi da ide, kao i ljude koji daju sve od sebe da pokažu da ova zemlja nije promašena ideja. Ostajem zasad u zemlji, ali svako malo mi kroz glavu proveje ideja odlaska.

Čitajte i:

had-naslov.png

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!