[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/pozar-kuzici-vatrogasac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/100x73\/pozar-kuzici-vatrogasac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/pozar-kuzici-vatrogasac.jpg","size":"64.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Srbija šalje Sloveniji helikoptere za gašenje požara

Srbija će s dva helikoptera od danas pomagati Sloveniji u gašenju požara na Renškom vrhu, priopćio je u petak srbijanski MUP.

 

U Sloveniju će biti upućeno 13 predstavnika MUP-a iz Helikopterske postrojbe i Sektora za izvanredne situacije s dva helikoptera "Agusta Bell 212", kapaciteta od po 1,5 tone vode, istaknuo je čelnik Sektora za izvanredne situacije Luka Čaušić.

Oni će biti angažirani na gašenju velikog požara u Sloveniji, na Renškom vrhu, prenosi Hina.

Čaušić je u priopćenju istaknuo kao će pripadnici MUP-a Srbije "dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spašavanju ljudi i njihove imovine", podsjetivši da su te postrojbe bile angažirane i prošlog ljeta u Grčkoj, Sjevernoj Makedoniji i u Republici Srpskoj. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!