[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/vucic-76063hh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/100x73\/vucic-76063hh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/22\/vucic-76063hh.jpg","size":"55.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Vučić najavljuje nastavak prodaje oružja nakon pada aviona u Grčkoj

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da će njegova zemlja nastaviti prodavati oružje, nakon pada ukrajinskog zrakoplova sa srbijanskim granatama u Grčkoj.

 

Teretni zrakoplov Antonov An-12, koji se srušio u subotu navečer u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje, koje su bile na putu za Bangladeš.

Atena je priopćila da čeka informacije i objašnjenje od Beograda, zamjerajući kako Srbija nije obavijestila grčke vlasti o tome letu. 

Pokazujući proizvode srbijanske vojne industrije egipatskom kolegi Abdelu Fatahu al Sisiju, Vučić je rekao da će Srbija i dalje prodavati naoružanje tamo gdje je moguće i sukladno međunarodnim propisima.

"Prometna nesreća! Hoćemo li nastaviti prodavati? Naravno da hoćemo, i Senegalu i Bangladešu… To je pitanje života Srbije. Ne pada mi na pamet da uništavam vlastiti zemlju", rekao je Vučić novinarima, prenosi Hina.

Dodao je da su "svi zainteresirani za oružje iz Srbije" koja će ga prodati "dopuštenim krajnjim korisnicima".

Al Sisiju, koji je u posjetu Srbiji, priređena je izložba proizvoda srpske vojne industrije koje Beograd nastoji ponuditi Kairu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!