[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/del-psbih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/100x73\/del-psbih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/del-psbih.jpg","size":"87.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Spremnost za snažniji angažman u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Snježana Novaković-Bursać, Lazar Prodanović i Nenad Stevandić razgovarali su danas u Beogradu s predsjednikom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Sergejem Gavrilovom i generalnim sekretarom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Maximosom Charakopoulosom.

Susret je organiziran na marginama sastanka Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja.

Pozdravljena je činjenica da BiH i PSBiH, nakon ranije uspješne saradnje i nekoliko godina zastoja, ponovo aktivno učestvuje u radu Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, kao i u aktivnostima radnih tijela te multilateralne parlamentarne organizacije.

Članovi Delegacije PSBiH izrazili su spremnost za snažnijim angažmanom u budućim aktivnostima Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, naglašavajući značaj te organizacije u uspostavljanju bolje političke i ekonomske saradnje između zemalja u kojima žive pravoslavni hrišćani, kao i u rješavanju globalnih problema današnjice.

Gavrilov i Charakopoulos iskoristili su priliku da članovima Delegacije PSBiH upute zvaničan poziv za učešće na 28. Generalnoj skupštini Interparlamentarne skupštine pravoslavlja koja će se održati na Kritu od 22. do 25. jula ove godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!