[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/igre-prijateljstva19.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/100x73\/igre-prijateljstva19.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/igre-prijateljstva19.jpg","size":"438.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sportski savez USK domaćin 17. igara prijateljstva

Sportski savez Unsko-sanskog kantona (USK) ovog je vikenda domaćin 17. igara prijateljstva, na kojima će nastupiti oko 360 mladih sportista iz Slovenije, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Djevojčice i dječaci do 16 godina starosti nadmetat će se u košarci, nogometu, rukometu, odbojci, stonom tenisu i šahu, a sva takmičenja će se odvijati u sportskim dvoranama u Bihaću, Cazinu i Bužimu.

- S obzirom na to da ćemo imati više od 400 gostiju, možemo reći da je ovo izvanredna sportsko - turistička promocija Unsko-sanskog kantona. Osim sportskih takmičenja, pripremili smo i kulturni program, te brojna druženja. Zaista se nadamo da će naši gosti iz Novog Mesta, Primorsko-goranske županije i Friulli Venezie sa sobom ponijeti najljepše uspomene - rekao je Edin Alagić iz Organizacionog odbora takmičenja.

Na prethodnih 16 izdanja Igara prijateljstva, nastupili su i brojni danas afirmirani sportisti, a od početka u fokusu organizatora su saradnja, druženje i prijateljstvo.

- Na Igrama su nastupali košarkaški reprezentativci Slovenije  Jaka Blažič, jedna od najboljih rukometašica u BiH Azra Bašanović, brojni omladinski reprezentativci u nogometu iz svih zemalja učesnica, stonoteniseri koji su danas među osam u Evropi i brojni drugi. Razvila su se velika prijateljstva između saveza i klubova, pa smo danas česti gosti jedni drugima. To je i najveća vrijednost ovog projekta, dajemo priliku izuzetno talentovanim sportistima da se upoznaju i druže, a stvaramo i jaku međudržavnu organizacijsku vezu - istakao je predsjednik Skupštine Igara prijateljstva Miran Jerman.

Takmičenja u svih šest sportova na programu su danas i sutra, dok je ceremonija zatvaranja Igara i dodjela priznanja najuspješnijima u subotu navečer, u dvorani Kulturnog centra u Bihaću.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!