[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/vlade-divac-2016-mcrs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/100x73\/vlade-divac-2016-mcrs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/vlade-divac-2016-mcrs.jpg","size":"314.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Počela svečanost u Springfildu: Divac u Kući slavnih

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac ovog vikenda zvanično će postati član "Kuće slavnih" u Springfildu.

Prethodne noći počeo je svečani program, a Divac je simbolično obukao "narandžasti sako" i postao četvrti Srbin u "Kući slavnih", poslije Dražena Dalipagića, profesora Aleksandra Nikolića i Bore Stankovića, prenosi Tanjug.

Divac je istakao da mu je zbog porodice drago što je izabran u Kuću slavnih, ali i saigrača, trenera, navijača.

"U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. iz mnogo razloga. Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine," rekao je Divac.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!