[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/l-2ec639fea359db1fff99e11cb422d5a2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/100x73\/l-2ec639fea359db1fff99e11cb422d5a2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/l-2ec639fea359db1fff99e11cb422d5a2.jpg","size":"71.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Split: Božić osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca

 Ivana Božića (29) iz Solina koji je u srijedu ujutro u središtu Splita automobilom teško ozlijedio mladog policijskog vježbenika koji je zadobio teške i po život opasne ozljede policija sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika.

Božić je uhićen u četvrtak popodne, nakon dana i pol bijega, u kući na području Solina i još uvijek se nalazi u zgradi Policijske uprave gdje nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Navodno je u vrijeme uhićenja s još trojicom muškaraca gledao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Belgije. Nakon što završi kriminalističko istraživanje Božić bi tijekom popodneva trebao biti priveden pritvorskom nadzorniku.

Novinarima se obratio načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić koji je rekao da je Božić tijekom privođenja pružao pasivni otpor, a uz njega su privedene još tri muškarca i jedna žena koja je prijavljena zbog prekršaja javnog reda i mira, odnosno zato što se, neprihvatljivo obraćala policijskim službenicima.

Rekao je da su uloga osoba koje su bile s Božićem tek treba rasvijetliti tijekom kriminalističkog istraživanja da bi se eventualno moglo odgovoriti na pitanje jesu li oni njegovi pomagači. Za vrijeme uhićenja jednog policijskog službenika je ugrizao pas koji se nalazio na dvorištu vezan lancem. 

"U ovom slučaju smo zatvarali krug indicija koje smo dobivali s terena. Jedan dio informacija smo dobivali od građana, a najveći dio temeljem operativnog rada policijskih službenika koji su samo jučer pregledali tridesetak objekata i razgovarali sa velikim brojem ljudi kako bi prikupili informacije. Prvi dan je potraga bila znatno šira s blokadama područja pa smo bili na području Čvrljeva i Broćanca", kazao je Marendić.

Upitan jesu li prilikom uhićenja pronašli oružje ili drogu odgovorio je da je nešto droge pronađeno, ali ne samo u kući već i tijekom dva dana njihovog intenzivnog postupanja na području grada, u objektima i na cestovnim blokadnim punktovima. Otkrio je da su u potrazi koristili i dron te da nisu trebali pomoć drugih uprava.

Ivan Božić je u prvom satu srijede u Ulici Domovinskog rata ne zaustavljajući se na policijski znak stop svojim golfom udario 20-godišnjeg policijskog vježbenika teško ga i po život opasno ozlijedivši, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je najprije objavila fotografiju vozila s nadzornih kamera, a potom i fotografiju vozača te identitet. Potraga je trajala od srijede u 1 sat poslije ponoći do četvrtka u 16.30 sati. Teško ozlijeđeni policajac je još uvijek u životnoj opasnosti, ali je stabilno i smješten je na jedinici intenzivnog liječenja KBC Split.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!