[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/pano-orahovac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/100x73\/pano-orahovac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/pano-orahovac.jpg","size":"626.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Specijalni sud pozvao u Hag i predsjednika općine Orahovac

Predsjednik općine Orahovac Smail Latifi pozvan je da se pojavi pred Specijalnim sudom za pretpostavljene zločine visokih oficira Oslobodilačke vojske Kosova.

-Danas sam dobio poziv da dođem u Specijalno tužiteljstvo sa sjedištem u Hagu. Bio sam svjestan da nema drugog načina za oslobađanje albanskog naroda osim oružane borbe. Inače , to je jedini način da se okupirani ljudi oslobode iz zatočeništva. Uvjeren u to, uvijek sam se trudio da učinim najbolje za svoju zemlju, bez kršenja moralnih vrijednosti albanske nacije, dokazane u ratu i miru - napisao je Latifi na Facebooku. 

Izrazio je uvjerenje da nema suda koji može da dovede u pitanje oslobodilačku borbu svakog,  pa ni albanskog naroda na Kosovu.

Predsjednik Orahovca, koji je visoki zvaničnik Alijanse za budućnost Kosova, izrazio je spremnost da se suoči s bilo kojim izazovom, prenosi Beta.

Pozive Specijalnog tužiteljstva dobili su i bivši rektor Univerziteta u Prištini Ibrahim Gashi i pripadnici bivše OVK, Fazli Behrami, Jetulah Krasnići iz Prizrena i Šaban Sulja koji je na izdržavanju višegodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubojstva jednog od zvaničnika DSK 1999. godine.

Predsjednik Organizacije veterana OVK Hysni Gucati je u utorak objavio da je tokom dana iz tužiteljstva stiglo sedam poziva, ali nije objavio tko su ostali pozvani da se pojave u Hagu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!