[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/160221-snjezna-dolina-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/100x73\/160221-snjezna-dolina-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/160221-snjezna-dolina-markica.jpg","size":"131.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Snježna dolina - Novi resort na Jahorini na 30.000 kvadratnih metara

Projekt Resort i kompleks „Snježna dolina“, koji će na Jahorini biti napravljeni po najnovijim i najmodernijim standardima po uzoru na odmarališta na najboljim svjetskim skijalištima, predstavljen je danas u Olimpijskom centru Jahorina.

Direktor i vlasnik firme Legend d.o.o. Mladen Lučić kazao je da su se odlučili za jednu od najvećih investicija na Jahorini te da su zajedno sa Institutom UNIC iz Istočnog Sarajeva projektirali Snježnu dolinu po svim modernim svjetskim standardima.

Istakao je da je prva faza izgradnja apartmanskog, a druga hotelsko-apartmanskog dijela kompleksa.

- U hotelsko-apartmanskom dijelu predvidjeli smo sve prateće sadržaje, kao što su wellnes centar,  sala za sastanke, konferencijske sale, dječje igraonice i svi prateći sadržaji - istakao je.

Ono što ih razlikuje od drugih je, dodao je, urađena infrastruktura, veliki broj podzemnih i nadzemnih garaža, kao i okolina netaknute prirode, blizina žičare na samo 30 metara, moderne skijaške staze urađene po svim evropskim standardima, sistemi za vještačko osnježivanje, rasvjeta te svi prateći sadržaji koji će služiti posjetiocima.

- Zasigurno, Snježna dolina će krasiti olimpijsku ljepoticu Jahorinu, Grad Istočno Sarajevo i pružati usluge svim našim budućim korisnicima - naglasio je.

Govoreći o završetku radova, Lučić je kazao da je planirano da prva faza od sedam lamela i 210 apartmana bude završena do kraja 2021. godine.

- Čim se završi skijaška sezona, krećemo sa građevinskim aktivnostima, izgradnjom hotela i ostalog  sadržaja - poručio je.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek smatra da je to najbolji primjer dobre saradnje javnog preduzeća, lokalne zajednice i privatnih investitora.

- Važno je da država dolazi da uradi infrastrukturu, urađeni su pristupni putevi, staze  i vještačko osnježivanje, a nakon toga dolaze investitori, ne sami po sebi, ali se javlja veća zainteresiranost - pojasnio je.  

Pored Snježne doline, dodao je, na Jahorini se grade još dva resorta, ukupno 60.000 kvadrata, čime se ne može pohvaliti nijedna općina u državi.  

Naglasio je da sve to rezultira novim radnim mjestima te da se mora ulagati u edukovanje kadra.

Resort teritorijalno pripada općini Trnovo i smješten je u naselju Obućina Bare. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.595 metara, okružen gustim zimzelenim rastinjem.

Udaljen je 29 km od centra Sarajeva, te 32 km od Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Ono što itekako upotpunjava i dodatno naglašava atraktivnost lokacije Snježne doline su i tekući radovi na instalaciji nove žičare.

Na 30.000 kvadratnih metara bit će 200 parking mjesta, 250 apartmana i 400 soba.

Jahorina je planina sa najvećim turističkim kao i investicionim usponom u BiH, sa najviše iskoristive površine za skijanje koja pruža nezaboravno iskustvo svim posjetiocima.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!