[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/l-570a4891d16b7c9a074f14eb38ac68b2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/l-570a4891d16b7c9a074f14eb38ac68b2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/l-570a4891d16b7c9a074f14eb38ac68b2.jpg","size":"84.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Službeno otvoreno 'Konjičko ljeto', na programu brojni kulturni, sportski i drugi sadržaji

Svečanim otkrivanjem festivalske zastave na zgradi Gradske uprave Konjic u četvrtak je službeno otvoreno "Konjičko ljeto", koje će obilovati nizom različitih, kulturnih, sportskih, gospodarskih i drugih sadržaja namijenjenih svim generacijama Konjičana i njihovih gostiju.

Zastavu su otkrili Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic i mladi konjički izviđači Adna Duranović i Benjamin Sultanić, članovi Odreda "Neretva".

"Konjička ljeta" i sadržaje priređene u vrijeme godišnjih odmora i raspusta Konjičani i gosti dugo pamte, kao lijepe uspomene na trenutke provedene uz koncerte, izložbe, predstave, međunarodnu smotru folklornog stvaralaštva, sportska natjecanja, izviđačka druženja, kazao je u uvodu Osman Ćatić, gradonačelnik Konjica. 

Istaknuo je kako Grad Konjic kao pokrovitelj "Konjičkog ljeta", koje realizira Narodni univerzitet Konjic u suradnji s kulturnim, sportskim i drugim udruženjima i ustanovama, i ove godine želi ljetne dane i večeri učiniti nezaboravnim.

Rekao je i kako Konjic tijekom ljeta posjećuju gosti iz cijelog svijeta, koji u ovaj grad dolaze upoznati njegove prirodne i kulturne vrijednosti, zato se, naglašava, "svi trudimo da kako lokalnom stanovništvu tako i turistima predstavimo sve ono vrijedno što imamo".

Kako kaže, Konjičani su ponosni na svoju otvorenost i tradicionalnu gostoljubivost te ove godine "Konjičko ljeto" otvaraju uz slogan "Welcome to Konjic".

- Nastojimo tijekom ljeta i manifestacijom 'Dani dijaspore Konjic u srcu BiH' našim sugrađanima koji žive van Bosne i Hercegovine ponuditi kvalitetne sadržaje, koji će ih još više približiti rodnom gradu i stvoriti osnovu za zajedničke aktivnosti u budućnosti. Krajem srpnja, bit će organizirana škola materinjeg jezika i očuvanja tradicije za djecu i mlade koji žive u dijaspori, u kojoj će nadamo se djeca i mladi uspostaviti prijateljstva s mladima iz Konjica i ugodno provesti dane raspusta učeći o maternjem jeziku i očuvanju tradicije – ističe gradonačelnik.  

Kaže i da nije slučajno što su mladi izviđači danas ovdje na otvaranju, jer se njihovim prisustvom nagoviješta bogato izviđačko ljeto protkano nizom značajnih događaja, koji će okupiti više tisuća izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.

Već sutra u Konjic dolaze atletičari, koji će biti dio Konjic Summer festa, kako bi sudjelovali u velikom atletskom natjecanju koje se organizira u Konjicu.

- Ovog ljeta ugostit ćemo regionalne pjevačke zvijezde Željka Samardžića i Dženana Lončarevića, a koncerti će biti prilika da predstavimo odabrane pjesme na nagradnom natječaju pod nazivom 'Pjesmom te čuvam', koje odražavaju ljubav prema gradu - kazao je Ćatić koji je pozvao Konjičane i njihove goste da posjete manifestaciju, uz poruku: "Dobrodošli u Konjic, gdje imate što vidjeti i doživjeti, gdje imate priliku upoznati čuvare prošlosti, ali i uživati uz mlade kreativne ljude koji stvaraju našu budućnost".

- Strateško opredjeljenje Gradske uprave Konjic da kultura, umjetnost, sportski programi i različite vrste sadržaja koji se referiraju na turizam, edukativne programe, duhovnost i kulturu sjećanja budu dostupni široj javnosti, razlog više su, da se 'Konjičko ljeto' otvori šire kao kulturna, turistička i sportska manifestacija, koja objedinjuje različite forme sadržaja, koji će Konjičanima učiniti ljeto ugodnijim i ljepšim, a turistima biti razlog za produženi boravak u Konjicu - kazao je Benjamin Mušinović, dodavši da će "Konjičko ljeto" ponuditi atraktivne, bogate i kvalitetne programe.

- Počašćeni smo što u ime djece i mladih  Konjica sudjelujemo u ovakvim aktivnostima, koje su značajne za naš grad. Radujemo se koncertima, natjecanjima, predstavama i svim sadržajima koji će nam omogućiti da uživamo u raspustu i ljetu - naglasili su Adna Duranović i Benjamin Sultanić, članovi Odreda izviđača "Neretva".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!