[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/ljubljana.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/100x73\/ljubljana.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/ljubljana.jpg","size":"175.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Slovenija: Policajci nepravomoćno osuđeni za prometnu 'sačekušu' za ministra

Na visoke novčane kazne i  uvjetni zatvor od 10 mjeseci, uz dvogodišnji rok kušnje, osudio je u ponedjeljak nepravomoćnom presudom okružni  sud u Ljubljani četvoricu policajaca, za jednu vrstu "sindikalne" zavjere protiv Borisa Koprivnikara, nekadašnjeg  ministra za javnu upravu u Vladi Mire Cerara.

Prema izjavi sudkinje Špele Koleta osuđeni policajci na sudu nisu zanijekali da su u studenom  2015. godine  u zatvorenoj skupini na Facebooku razmjenjivali informacije o Koprivnikaru,  te objavili sliku njegova automobila, kako bi ga njihov kolega ciljano zaustavio i odredio ministru test alkoholiziranosti, kad se on vraćao kući s jednog koncerta.

Kako prenose slovenski mediji, sud je utvrdio da su optuženi  krivi jer su se planski  dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti u javnosti jer se on  protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća.
Odvjetnici nepravomoćno osuđenih policajaca najavili su žalbe, kazavši kako su uvjereni da će presuda na višem sudu "pasti".
Svojedobno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji više je sudionika "sindikalne" zavjere bilo kažnjeno zadnjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano, prenosi Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!