[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xp.jpg","size":"69.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Slavnog nizozemskog napadača očekuje prvi trenerski angažman

Slavni nizozemski napadač Robin Van Persie je fantastičnu igračku karijeru završio 2019. godine kao napadač Feyenoorda, nakon čega se odmah posvetio trenerskom poslu.

Isprva je bio pomoćnik, dok danas vodi juniorski sastav Feyenoorda. No, to bi se moglo promijeniti iduće sezone, kada bi prvi put mogao postati trenerom seniorske ekipe Heerenveena.

Nizozemski 40-godišnjak mogao bi naslijediti Keesa van Wonderena kojem na kraju sezone istječe ugovor s klubom koji se trenutno nalazi na 11. mjesto nizozemske Eredivisie.

Sportski direktor Heerenveena Ferry de Haan nije želio komentirati glasinu o Van Persieju, kojeg dobro poznaje jer su u ranim 2000-tim zajedno igrali u Feyenoordu.

Van Persie je nogometnu karijeru započeo u mlađim uzrastima Excelsiora, a potom je otišao u Feyenoord. Nakon što je igrao i za njegove mlade ekipe, prebacio se u seniorski sastav. Arsenal ga je doveo 2004. i u njemu je proveo narednih osam godina, osvojio dva trofeja, zabio 132 pogotka i jednom bio proglašen igračem godine.

Manchester United je 2012. platio 30 miliona eura kako bi doveo Van Persieja, koji je za njega zabio 58 golova. Uz navedeno, slavni golgeter od 2015. do 2018. bio je član Fenerbahčea, a potom se vratio u Feyenoord i završio karijeru. Odigrao je 102 utakmice i postigao 50 golova za reprezentaciju Nizozemske.

izvor;Arena Sporrt

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!