[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xj.jpg","size":"92.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Novi ugovor Joelintona je velika stvar, on može postati jedan od najvećih ikada u Newcastleu

Brazlilski reprezentativac Joelinton potpisao je novi ugovor sa ekipom Newcastlea.

Ovaj 27-godišnjak stavio je potpis za četverogodišnji ugovor, a njegov prethodni ugovor ističe tek sljedećeg ljeta. Novi sporazum ga čini jednim od najbolje plaćenih igrača tima.

Trener Svraka Eddie Howe kaže da je novi ugovor veliki poticaj za Newcastle i smatra da bi Brazilac mogao postati jedan od najvećih ikada u historiji kluba.

“Nevjerovatne vijesti za sve nas. Tako važan igrač. Nije bilo jednostavno, ali on vidi svoju sjajnu budućnost ovdje. To je velika vijest za nas, veliko pojačanje." - rekao je Howe. 

"To je veliki ugovor za njega. On je u najboljim godinama, a ovo može biti ključni trenutak u njegovoj karijeri. Nikada nije sumnjao u svoju ljubav prema Newcastleu niti u želju da ostane." - dodao je Howe.

Trener Newcastlea nije štedio riječi kada je govorio o Joelitnonu.

"On je interno veoma popularan. Ima blizak odnos sa Brunom Guimaraesom, što je dobro za ovaj tim. Svi gledaju na Joea kao na pobjednika, kako trenira, on ima taj mentalitet, on je tu da ostvari postignuća i veoma je ambiciozan. Svatko želi takve igrače u svojoj svlačionici. On također ima sjajnu vezu sa navijačima." - rekao je Eddie Howe.

Joelinton nije igrao od januara ove godine kada je na utakmici FA Kupa protiv Sunderlanda zadobio tešku povredu.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!