[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/df-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/df-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/df-4.jpg","size":"40.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Sjednicom Predsjedništva DF-a obilježena osma godišnjica osnivanja ove stranke

Radno-svečana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte (DF), povodom osme godišnjice osnivanja ove stranke, održana je danas u Sarajevu.

- U osam godina DF je interes države i građanski princip političke organizacije Bosne i Hercegovine stavljao u prvi plan djelovanja iako je to nekada značilo da će Stranka i njeni članovi biti izloženi žestokim javnim kritikama zbog, možda nepopularnih, ali nužnih poteza, zaključeno je na sjednici - saopćeno je iz DF-a.

Također, članovi Predsjedništva zaključili su da je "Demokratska fronta radila i na okrupnjavanju lijeve - građanske političke opcije kao alternative etno-nacionalnim podjelama koje propagiraju oni koji se u ovom momentu čine jačim nego ikada, te da će DF na tome raditi i u narednom periodu", o čemu je posebno razgovarano u radnom dijelu sjednice.

Stanje s pandemijom koronavirusa tema je o kojoj se, također, razgovaralo na sjednici Predsjedništva, te je konstatirano da su "zastupnici DF-a na svim nivoima vlasti pokazali odgovornost u borbi s pandemijom u vidu svakog mogućeg pritiska na Vladu Federacije BiH i Vijeće ministara BiH da nabavka vakcina i početak vakcinacije bude prioritet u radu svih predstavnika vlasti".

Kako iz DF-a nadalje navode, sjednica Predsjedništva Stranke održana je u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Kantonu Sarajevo i Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Svim članovima i simpatizerima, svim građanima koji prepoznaju vrijednosti za koje se borimo i u toj borbi nas podržavaju, čestitamo Dan osnivanja i djelovanja Demokratske fronte - navodi se u saopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!