[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/sirija-bombardovanje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/100x73\/sirija-bombardovanje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/sirija-bombardovanje.jpg","size":"116.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Sirijska protuzračna odbrana presrela izraelske rakete iznad Damaska

Sirijska protuzračna odbrana presrela je nekoliko raketa iznad Damaska koje su došle s jugozapada preko Golanske visoravni pod kontrolom Izraela, javili su državni mediji, prenose agencije.

Službena novinska agencija SANA, pozivajući se na vojni izvor, objavila je da je protivzračna odbrana odmah presrela i oborila neprijateljske rakete koje su nešto prije ponoći došle iz smjera okupirane Golanske visoravni.

Rakete, koje je ispalio Izrael, za cilj su imale jugozapadni dio Damaska, rekao je za agenciju dpa sirijski vojni izvor.


Stanovnici tog područja čuli su eksplozije i južno od glavnog grada i u blizini Međunarodnog aerodroma Damask.

Izraelske zračne snage i ranije su izvodile slične udare na ciljeve u Siriji, s obrazloženjem da pokušavaju spriječiti Iran da izgradi svoj vojni utjecaj u regiji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava ovoga je mjeseca iznijela podatak da su izraelski zračni napadi na području Damaska do sada ubili najmanje 23 pripadnika sirijskih vladinih snaga i njihovih iranskih saveznika, prenosi Al Jazeera.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!